Boris Kovačević : Sport da bude svima dostupan

Bavljenje sportom je vrlo važno Kragujevčanima različitih uzrasta, od dece i mladih, srednje generacije, do starijih, odnosno sportskih veterana

. Zato velika pažnja treba da se posveti amaterskom i rekreativnom sportu, smatraju u Kragujevačkoj priči i napominju da je neophodno uređivanje i održavanje terena u kragujevačkim naseljima.
Odbornički kandidat na listi KG priča, Saša Stojanov Stojke, nekadašnji fudbaler, a sada trener FK Košutnjak, kao dobar primer ističe igralište u Košutnjaku, koje je bilo zapušteno, ali je obnovljeno i danas se na njemu igra fudbal, zahvaljujući entuzijazmu ljudi posvećenih sportu.
“Mora i može drugačije i zato pravimo Kragujevačku priču, koja će biti prepoznatljiva i različita od drugih”, poručio je popularni Stojke.
Nosilac liste KG priča Boris Kovačević Šuma insistira na uredjenju i održavanju brojnih terena u naseljima, gde svi koji imaju potencijal, organizovani u manje klubove, mogu da treniraju i da se takmiče.
“Naša obaveza je, ako ne možemo svima koji se profesionalno bave sportom, onda bar rekreativcima i amaterima da omogućimo pristojne uslove za sport. Ono što svakako možemo, zašta ne trebaju velika materijalna sredstva, jeste da vodimo računa o ljudima koji svojim entuzijazmom održavaju izmedju ostalog i ovaj teren u Košutnjaku i pomognemo im da se i dalje bave sportom”, kaže Kovačević.
Strast i želja za sportskim nadmetanjem su u genima naših ljudi, pa su nekad sportske borbe u svojoj ulici, u svom naselju značajnije od evropskih i nacionalnih takmičenja. Zato se mora podržati rekreativni i amaterski sport, poručuju iz KG priče.