KG priča: Godina neispunjenih obećanja

Za saobraćajni kolaps i gužve u Kragujevcu, kriva je isključivo aktuelna gradska vlast, kažu u građanskom pokretu „Kragujevačka priča”.

- Svedoci smo u ovim prazničnim danima kakav je saobraćajni kolaps u gradu. Od 5 kružnih tokova, najavljenih još pre 4 godine, aktuelna vlast u Kragujevcu nije započela ni jedan, objašnjava Boris Kovačević.
Prema njegovim rečima, od kada je na vlast došao SNS u Kragujevac, nije izgrađena ni jedna velika saobraćajnica, a o obilaznicama, bilo južnoj ili severnoj, koje bi rasteretile nepodnošljive gužve u gradu i da ne govorimo.

- Kinezi, pametan grad, rekonstrukcije dvorane „Šumadija” i „Pionir”, kao i rešavanje prostora FILUM-a, samo su neki od davno najavljenih, a nikad započetih investicija i projekata, dodaje Kovačević.
Prema njegovom mišljenju, ono što ipak ovu godinu razlikuje od ostalih, jeste predizborni budžet u visini od nerealnih 10 milijardi dinara.

- Gradska vlast na ovaj način želi da se još više dugoročno zaduži u ime građana Kragujevca, u pokušaju da predizbornim budžetom zamaskiraju svoj nerad u prethodne 4 godine i zadrže svoje pozicije i privilegije, kaže Kovačević.
U građanskom pokretu „Kragujevačka priča”, kažu da su sigurni da Kragujevčani neće nasesti na ovakve prevare i dodatna poniženja.

- Pozivam ih da višegodišnje akumulirano nezadovoljstvo izraze u narednim danima svojim angažovanjem i udruženi sa svojim sugrađanima na dan izbora, surovo kazne sve oni koji mislili da mogu da se poigravaju sa našim životima, zaključio je Boris Kovačević.