Kragujevačka priča i Tolerancija predala izbornu listu

Izborna lista „Kragujevačka priča i Tolerancija-Boris Kovačević Šuma“ noćas, nešto posle 23 sata, Gradskoj izbornoj komisiji predala je potpise podrške građana i listu kandidata za odbornike u Skupštini grada Kragujevca, raspisanih za 26. april.

Uz izvinjenje što izbornu listu predaju u kasnim večernjim satima, Boris Kovačević Šuma, nosilac liste, rekao je da je bilo planirano da prikupljanje potpisa traje još dva dana, ali da ih je trenutna situacija sa epidemijom primorala da to urade večeras.
„Izbori i predizborne radnje za nas koji se bavimo politikom možda jesu najvažniji posao ali postoji nešto i bitnije od toga. Za dan i po smo skupili i više nego dovoljan broj potpisa i nismo želeli da predstavljamo podršku našoj listi ogromnim brojem potpisa ugrožavajući zdravlje i sigurnost gradjana boravkom  u našim zatvorenim prostorijama, u situaciji kada se to zbog širenja virusa ne preporučuje.“
Iako su imali znatno više, iz tog razloga su predali listu sa 36 kandidata za odbornike, a svi ostali će, rekao je Kovačević, učestvovati kao aktivisti jednako kao da su na listi.
Lista je formirana na osnovu potpisivanja političkog sporazuma između gradjanskog pokreta „Kragujevačka priča“ i koalicije „Tolerancija“.
„Pozvao bih gradjane Kragujevca, da shvate da su izbori jedan vrlo ozbiljan i odgovoran posao. Dešava nam se da su mnogi od nas nezadovoljni situacijom u gradu a da godinama glasaju jedne iste opcije. Neophodna nam je promena, nova energija, novi ljudi, jer Kragujevac  ima potencijal da bude sredina na koju ćemo svi biti ponosni“, zaključio je Kovačević, pozivajući gradjane da izbore shvate kao veliku šansu i učestvuju u stvaranju drugačijeg Kragujevca.